De bloemen en vruchten van rozen worden al vele eeuwen gegeten.

 

Rozenbottels zijn al eeuwen een essentieel onderdeel van onze westerse (natuur) geneeskunde. Rozenbottelpreparaten zouden onder andere heilzaam zijn bij nier- en blaas problemen en bot-en spierziektes. Het is echter het extreem hoge vitamine C gehalte waarom de vrucht zo populair is. Er is vrijwel geen andere vrucht die dezelfde hoeveelheid vitamine C kan leveren als de rozenbottel. Wie is er niet groot geworden met het merk Roosvicee (Roos Vitamine C).

 

Wie de roman Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel heeft gelezen, zal niet verbaasd zijn over het gebruik van rozen in de keuken. Ook liefhebbers van Oosters eten, zijn bekend zijn met het rozenaroma. Al vele eeuwen geleden werd de roos gebruikt om het fijne aroma maar ook de geneeskrachtige en weldadige werking. Er zijn vele gerechten beschikbaar met rozen: rozenboter, rozensiroop, rozenjam en zelfs rozenwijn. De geur van de roos bepaalt ook de smaak  Verder zijn alleen de onbespoten rozen geschikt.

 

Om u te laten kennismaken met deze bijzondere smaak hebben wij een aantal consumptieartikelen in ons assortiment opgenomen.
 

Sinds 2012 heb ik de artikelen van Rosenspezialitäten Manuela Will opgenomen in het assortiment. Zij maakt al jaren op ambachtelijke wijze heerlijke producten van rozen voor uw keuken volgens de strenge Duitse richtlijnen. Ze doet dit alleen met biologische ouderwetse geurende rozen die ze zelf oogst.

Sorteer op

Aanbieding

Parfumolie Rozen Jacob Hooy € 3,25 € 2,50
© 2017 - 2020 de meesterbloem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel