Navigatie

Taxaties van kunst, antiek en inboedelgoederen

U kunt bij mij terecht voor taxaties van kunst, antiek en inboedelgoederen. Een taxatie is het inschatten van een financiële marktconforme waarde van een object. 

Op weg naar een certificaat als beëdigd taxateur wil ik ook in 2019 gratis uw antiek- en kunstvoorwerpen waarderen. Het betreft dan het taxatie-/waarderapport (zie A.).

Ik heb jarenlange ervaring als brocanteur en bezoek al vanaf mijn 12de jaar antiekmarkten en veilingen. Tevens ben in het bezit van een uitgebreid netwerk van professionals en verzamelaars, die ik om raad kan vragen als ik er zelf niet uit kom. 

U kunt bij mij terecht voor 2 soorten taxatierapporten: een taxatie-/waarderapport en in de toekomst voor een gecertificeerd taxatierapport.

 

A. Taxatie-/waarderapport

Voor een taxatie geeft de taxateur een object een indicatie voor de financiele waarde. Ik zal u laten zien waar ik op let en onderbouwen hoe ik tot mijn oordeel kom. Bij zo'n waardering of taxatie krijgt u antwoorden op vragen als:  wat is het, waar is het van gemaakt, hoe oud is het, waar komt het vandaan en wat is de waarde? Indien er behoefte aan is, kan ik u ook op andere vlakken (o.a. verkoop) adviseren.

Let op: deze taxatie is niet geldig voor officiële doeleinden zoals de verzekering, successie of dagwaarde. Het is slechts een indicatie voor de verkoopwaarde. 


B. Een gecertificeerd taxatierapport. 

Heeft u een officieel, juridisch erkend, taxatierapport nodig dan komt een gecertificeerd taxateur de taxatie verrichten. Erkend en geregistreerd door de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilingmeesters in roerende zaken en gecertificeerd door de Stichting Hobéon/SKO op basis van de Regelingen SRZ. Alleen een zo'n gecertificeerd rapport kan bij juridische geschillen dienst doen.

Zo’n gecertificeerd rapport kan nodig zijn bij juridische geschillen, boedelverdelingen bij erfenissen, boedelverdelingen bij echtscheidingen, beneficiaire aanvaarding bij een erfenis, verzekeringsdoeleinden en successierecht berekeningen voor de erf-belasting.

 

Hoe vraag ik mijn taxatie aan?

Het aanvragen van een taxatie is eenvoudig. U upload de foto’s van uw taxatieobject (voorkant, achterkant, signatuur, kenmerkende details, lijst) en stuurt een e-mail naar: info@demeesterbloem.nl.

Naast goede foto’s ontvang ik graag het volgende:

  • contactgegevens
  • afmetingen (excl. lijst)
  • techniek + materiaal
  • signatuur en datering
  • herkomst en achtergrondinformatie
  • overige relevante informatie, zoals beschadigingen!

Aanbieding

Nesti Dante Campagna Dorata € 4,95 € 3,66
© 2017 - 2020 de meesterbloem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel