Sorteer op
 • Bihl - Art deco presenteerschaal - Keramiek
  Bihl - Art deco presenteerschaal - Keramiek

  Tsjechië - 1920-1949

  art deco schaal van Bihl gemaakt rond 1925.
  Deze schaal heeft een prachtige kenmerkende art deco versiering van strakke verspringende lijnen en het gebruik van de rode geometrische versiering.
  een tijdloze…

  € 15,00

De geschiedenis van de Bohemian and Czechoslovakian pottery is ingewikkeld.

De eerste BIHL pottery factory was in Ledvice ( Ladowitz) tussen 1896 and 1939. Ledvice is a small place about 10 km south of Teplice. Omdat in de voormalige Bohemen kaolin klei en veldspaat te vinden was ontstonden daar talloze aardewerk fabriekjes

 

De Bohemen was toen een deel van Oostenrijk. In 1896 nam Gustav Bihl de Tonwarenfabrik Robert Hanke over.  De nieuwe naam van de fabriek werd Porzellan -, Fayence- und Majolikafabrik (unter G. Bihl). In 1906 werd de fabriek gereorganiseerd in de Porzellan- und Steingutfabrik G. Bihl & Co., GmbH. In 1918, na de eerste wereldoorlog ontsond er een nieuw land. De Bohemen, Moravie, deel van Oostenrijk, deel van het oostenrijks hongaarse Rijk en een noordelijk gedeelte van Hongarije werden samengevoegd tot Tschechoslowakije . 

Vanaf toen kwam het woord“Czechoslovakia” bij het merkteken. 

In 1934, was de GmbH veranderd in de Porzellan- und Steingutfabrik G. Bihl & Co., Aktien-Gesellschaft (AG). Nadat Hitler in 1938 Czechoslovakia (Sudeten)was binnen gestormd moest het bedrijf de BIHL Sudetengau back-stamp gebruiken en later de BIHL Germany back-stamp was introduced. In 1939 is de fabriek opgehouden te bestaan. In de oorlog produceerde ze vooral porselein voor de oorlog. 

http://www.bihl.nl/

 

© 2017 - 2021 de meesterbloem | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel